Resultaten voor bmi voor aziaten


bmi voor aziaten
Lagere BMI-afkapwaarden voor Zuid-Aziaten Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Werken bij het NTvG. Lagere BMI-afkapwaarden voor Zuid-Aziaten. Twan van Venrooij. Terug naar boven. Mensen van Zuid-Aziatische afkomst, zoals Indiƫrs en Pakistani, hebben in vergelijking met blanke westerlingen bij een lagere BMI al een verhoogd risico op hart en vaatziekten en diabetes mellitus.
bmi berekenen formule
De voor en nadelen van BMI.
Verder speelt de etniciteit een belangrijke rol. Aziaten hebben bij eenzelfde BMI een hoger vetpercentage dan Europeanen 7. Er is dan ook discussie om voor die groep aparte afkapwaarden te hanteren. Tot slot is een ander belangrijk nadeel van de BMI is dat er geen rekening wordt gehouden met de vetverdeling.
wasmachine
Body Mass Index BMI.
Body Mass Index BMI. Medicijnen en zwangerschap. Meer over vitamines. Ouderen en medicijnen. Chronische medicatie bestellen. Chronische medicatie bestellen. 0251 22 55 25. 0251 21 10 05. 06-09-2018 Ik ben enorm tevreden met de service van eFarma als online apotheek. Zowel goedkoper als veel minder moeite dan telkens langs de fysieke. De heer B. Bekijk alle waarderingen. 0251-22 55 25. Inloggen Mijn eFarma. Informatie voor artsen.
wimperextensions
Nieuwe manier van BMI berekenen Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
De BMI houdt geen rekening met de lichaamssamenstelling. Hierdoor is hij niet bruikbaar voor alle bevolkingsgroepen. Bijvoorbeeld voor Aziaten of mensen die veel aan krachttraining doen is de BMI minder geschikt. Daarom wordt tegenwoordig ook vaak gebruik gemaakt van aanvullende informatie, zoals de middelomtrek.
BMI Berekenen: NIEUWE Formule Die Voor Iedereen Werkt.
Hierdoor is de BMI berekening niet altijd bruikbaar. Bijvoorbeeld voor Aziaten of mensen die veel aan krachttraining doen is de BMI minder geschikt. Daarom wordt tegenwoordig ook vaak gebruik gemaakt van extra informatie, zoals de omtrek van het middel bij het BMI berekenen.
Wat is je BMI.
Met overgewicht heb je een hoger risico op diabetes type 2. Je kunt de BMI berekenen voor kinderen en volwassenen van 1 tot en met 70 jaar. Maar voor sommige groepen, zoals Aziaten en Hindoestanen, gelden andere getallen voor BMI en gezondheid.
Lagere BMI-afkapwaarden Zuid-Aziaten Nieuws voor diƫtisten.
Ze berekenden de afkappunten die vergelijkbaar zijn met een BMI van 30 bij blanken. Als het gaat om bloedglucosewaarden lopen Zuid-Aziatische mannen een vergelijkbaar risico bij een BMI van 226. Als het de lipidenstatus betreft gaat het om een BMI van 26 en bij de bloeddruk om een BMI van 284. Voor vrouwen zijn de BMIs respectievelijk 215, 239, en 291.
BMI.
Een zeer gespierd iemand zal volgens de BMI vaak overgewicht hebben. Dit komt omdat spieren nou eenmaal veel wegen en de BMI daar geen rekening mee houdt. De BMI kijkt ook niet naar verschillen in lichaamsbouw. Voor bijvoorbeeld Aziaten gelden andere grenswaarden, omdat zij een andere lichaamsbouw hebben.

Contacteer ons